Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi, négyen

2008.06.13

A ballagás előtt egy nappal… Itt ülök a laptopnál, és azon gondolkodom, vajon fogunk-e még mi négyen találkozni, és annyira jól elbeszélgetni, mint most. Fogunk? Biztosan. Ugye…?

 

Többet nem hallgatunk az angol teremben Step up-ot. Többet nem röhögünk együtt azon, hogy „ez 8.os anyag, nem kell tudni, de jó ha tudod, de ha nem, egyest kapsz”. Többet nem emlegetjük egymás közt, hogy „aki szép, pulcsiban is szép!”. Többet nem fogjuk „őrizni a magyar nyelvet”. Többet nem fogom szorongatni Fru tollas kisujját, úgy, hogy nem tud tőle írni angolon. Többet nem fogjuk érezni a suli folyosóján a citromos túrót. Többet nem hallom Fru bégetését, ami aaaaannyira cuki! Többet nem mondhatom neki, a vállára dőlve, hogy „Jajj, Fru, annnnnyira jól néz ki!”. Többet nem tud keresztbe feküdni a lábunkon.

Legalább is nem úgy, hogy 14/15 évesek vagyunk. Majd az osztálytalálkozón… Majd…

 

Emlékszel még a bankettünkre? A Trófeában? Szerintem ki lettünk tiltva… :-) De mi jól éreztük magunkat. Annyira összejött az osztály, meg ez az egész. Annyira feloldódtunk már egymás közt, hogy félünk elmenni. Újra be kell illeszkedni, ismerkedni, satöbbi. Én ettől nem is tartok. De hogy őket itthagyjam…! Elképzelhetetlen. Annyira rossz ez így… Mire épp összetartunk, már szét is széledünk… De legalább a bankettünk tökéletesre sikeredett… :-) Jövőre, Veletek, ugyanott! És azután is és azután is, és azután is… Kíváncsi vagyok, ez így lesz-e… Ha rajtam múlik, biztosan, de más is kell hozzá, nem csak én. …ugye, hogy jó volt? :-) …

A ballagás előtt két nappal, mivel tesiből már nem csináltunk semmit, kimentünk az udvarra. Na, mivel az esőházban már nem volt hely, felültünk a mászókára. Aztán csatlakozott hozzánk Dani, Ádám, Renátó, Misi, Jenő, Farkas, Niki, Kriszti(kicsit távolabb), Betti… „Érdekes, hogy amíg itt voltak Fodorék, lenéztük az osztlytársainkat, hogy milyen hülyék, meg minden. Mostmár őket is lenézzük…” Igaz. Pedig egészen normálisak. Sőt. Nagyon is jól el lehet velük beszélgetni. „Tök jó, hogy így a ballagás előtt rázódunk csak össze az osztállyal...”(irónia!) „Ha Fodorék nem lettek volna, akkor már tavaly össze tudtunk volna jönni jobban az osztállyal, de mi mindig kint voltunk a folyosón.” …

Nyolcadikban a D.Ö.K. nap és a Madarak- fák napja össze lett vonva, egy solymári kirándulás keretében. Huuu… Mikor odafele a sárban és a csalánok közt taposva Szandi és Dorina szidta a napot, Fru mondta, hogy legalább megmarad, mint emlék. Meg hogy pár év után már csak nevetni fogunk ezen. Nos, a nap végére kicsit borúsabban látta már a helyzetet, bár, ahogy ismerem, akkor is tudta, hogy pár év, és… A kirándulás vége megerősített minket abban a hitben, hogy Oraja hülye. És hogy Márta néni jófej. Emlékszel? Az Angyalföldi állomásig szólt a jegyünk, csakhogy néhányan leszálltak Márta néni osztályából az Újpestin. Ez okozta a keveredést, mert az Újpesti után jön az Angyalföldi, Oraja meg ezt későn vette észre, beállt az ajtóba, hogy „mostmár ne menjünk”, és bezárult. Na, akkor menjünk el a Nyugatiig. Namármost a többségnek se jegye, se bérlete. Éééés… itt lép a képbe Márta néni, mivel kidumált minket az ellenőröknél. Nagyon bírom ezt a nőt. :-)

Eljött a nyolcadik… és vele együtt a felvételi is. Természetesen a matekot kevésbé hajtottuk, mert „a matek felvételi tantárgy!”. És? A legjobb matekja a suliban Misinek lett, 44 ponttal az 50ből. Grat… :-)

Én külkereskedő leszek, Fru lakberendező, Dorina boldog családanya és feleség, miután visszalépett az angol tróntól, Szandi színésznő(milyen szép alli… alle… betűrím!). Kíváncsi vagyok, mikor majd az évek múltán ezt olvasni fogod(megőrizted? dejó! köszi :-) ), mi lesz ebből igaz…

A nagyszerű pasi: kissé lökött, vicces, bátor, hősies… Jack Sparrow! Jó, az utolsó két jelző nem a legpontosabb, de sok kicsi Sparrow kapitány nem lenne rossz, mi? ;-)

Hetedik év májusában nyú elvitt minket Esztergomba, Tekla anyujával és Dani apujával együtt vigyáztak ránk. Hát, mit ne mondjak, isteni volt. :-) Ugye? A napi Szent Tamás hegy mászás, az esti Bazilika, a beszélgetés a tűz körül, a borozgatás(Dorina… ;-) ), az alkoholmentes sörözgetés, Oraja és az osztálytársak kibeszélése, nyú meséje, Dani nagyijának a sütije, a pincérsrác(:P), a Sic Transit exkluzívan nekünk adott koncertje, a felvizezett tea a teaházban, a Break Dance, a medencézés, a három (nektek álmatlan) éjszaka(havasi gyopár, riadó, ablakon-befényképezés)… De réginek tűnik már most… „Vissza akarok menni!!! Vigyetek vissza!” Engem is!!!

Olivér. Mond neked ez a név valamit? Igen, Dorinával kapcsolatos(kivel mással? :-) ). Rányomult, aztán jött Havas, aztán Fodor, aztán szép lassan az egész nyolcá, akik nekünk örökre hétá maradnak. Nos, nem. Nyolcások lesznek mostmár. :-)

Ez hogy is kezdődött? Szandi. Fodor. Ő. Fodros felhő. Villanymacska. Megyek ma a FODrászhoz. Hehe. :P „Szerelem van a levegőben…” Igen, ugye dereng már? Szandi szerelmes volt belé. Amint átjött a sulinkba, már rögtön kiszemelt valakit… Ilyet… :-) Aztán kapcsolatba kerültünk velük, korzóztunk a folyosón, a B-sek is megmondták(bár azt hiszem, egy kis nyomásra értettek egyet csak Vele, akinek nem mondjuk ki a nevét), kellettük magunkat a 8.ásoknak, satöbbi. Ezt nem lehet elfelejteni. :-) Ahogy Havas combcsapkodásait sem… -.- Ha-ha…          :-)

Említettem a korzózást. Akármennyire is nem nézte jó szemmel Oraja, nekünk azért kapóra jött, mivel ügyeletesek lettünk a hetedik évvel. Először azonnal a másodikra mentünk. Egész héten a maximális pontokat kaptuk. :P Aztán, mikor megint ránk került a sor, újból a második. De utána már kipróbáltuk a földszintet is! Az se volt rossz…:-) Azt hiszem negyedjére is a földszintet választottuk. Voltunk/voltam valamikor az elsőn is. Egyszer. Az nem volt jó. De a kedvencünk mégiscsak a második maradt… :-) Hetedikben. Később már azért imádkoztunk, hogy ne ügyeljünk. :-)

A hatodikos D.Ö.K. nap. Két tűz között, kinek szurkoljunk, 7.a vagy 6.a? 7.a = Szandi szerelme(és a csapat), 6.a = mi osztályunk csapata. Nekem nem volt kérdés, hajrá hata, de Szandi megakadt. :-)

Hatodikban, májusban elmentünk osztálykirándulni. Azaz… Anyu, az SZMK elnök szervezett egy kirándulást, Zalakarosra, egy wellness-fürdőbe. Már hetekkel előtte lázban égtünk. Aztán végül is elindultunk. A 3 órás busz úton Dorina ült mellettem, mögöttünk Szandi és Fruzsi. Akkor kezdődött igazán. Mikor odaértünk, azonnal a fürdő, vissza kajálni, de utána már nem mentünk a medencébe. Így hát, mi, négyen, elkezdtünk beszélgetni. Abból csikizés lett, majd Dorina bemutatta rohamait, kizártuk az erkélyre öltözni, lopakodtunk, mindeközben a mellettünk lévő szobában a többiek Activity-t játszottak. Tekla nagyon kedvesen átjött megkérdezni, nem szállunk-e be(nem.), de mielőtt kinyöghette volna, mit akar, letámadtuk, ugye nem hallatszik-e át, hogy miről van nálunk szó(később még pohárral is hallgatóztunk a falon keresztül a másik szobába, hogy ha mi hallunk valamit, akkor ők is minket). Ugyanis, belépett a képbe Mucika. Eleinte az eredeti nevén, de mivel azt hittük, hogy mégiscsak hallják, átkereszteltük.

Miért éppen Ő? Mert abban az időben ez a srác „ráhajtott” Dorinára, mi pedig kaptunk az alkalmon, és cukkoltuk vele. Mucika a matracok között, Mucika az ágy alatt, Mucika a gőzfürdőben(megjelent…), Mucika az erkélyen, Mucika szeme a plafonon, Mucika ügyetlen(„húú, de az nagyon gáz volt…!”).

Mucika által rázódtunk össze. És Mucika még mindig nem tudja, hogy Ő Mucika. Néha még megkérdezi, de ez a mi titkunk marad. Örökre.     

Most, mikor írom, még a ballagás előtt vagyok egy nappal. Nem tudom, hogy az milyen lesz, de egy biztos: én könnyezni fogok. Nem, ezt a 3 évet nem lehet egy „Sziá”-val lezárni. Ez annál tartalmasabb volt. Köszönöm nektek az éveket!

Csak megyrul.

Még egy kézfogás...
Ennyi és semmi más…
Majd néha telefonálunk!
De csak pár hét,
És, ha fáj még
Az sem tart soká!

Még néhány perc,
És új útra kelsz!
Pár perc,
Ne félj, ezt nem veszíted el…
De sajnos most már menni kell...

2008. 06. 13.

 

 

 

 

Idéztem: Szandi, Oraja, Liszkai, én, Bereczki Zoltán -Búcsúdal

 

 Személyek:

Szandi - Hevesi Alexandra
Fruzsi - Kuhári Fruzsina „Fru”, „Juliette”
Dorina - Pallus Dorina „Doreen”
Én – Csillag Katalin (Zsófia) „Kata”, „Katty”, „Ktc”, „Ottó-Ödön”

Dani - Csepreghy Dániel
Tekla - Tóth Tekla
Olivér – Kutas Olivér
Fodor – Fodor Norbert
Havas – Havas Dávid
Nyú – Csillag Józsefné, Kata anyukája (Panni)
Tekla anyuja – Tóthné Suplicz Hédi
Dani apuja – Csepreghy Gábor „Daniapu”
Ádám – Szabó Ádám
Renátó – Rébék Renátó „Répa”
Misi – Nyilas Mihály „Ponty”, „Pocokfej”
Jenő – Berta Jenő
Farkas – Bok Farkas „Három betű és sokan vannak. Bok.”
Niki – Sárosi Nikolett
Kriszti – Körtvély Krisztina
Betti – Liwa Bernadett
Oraja - Oraja Lászlóné (ofő, matek, kémia)
Márta néni - Majercsik Márta (7.es fizika)
Liszkai – Mészárosné Liszkai Éva (ének)

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.