Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


(Buda)Pest megér egy estet...

2008.06.28

Hadházi László, Kőhalmi Zoltán, és Kovács András Péter lépett fel aznap este a Hemingway étteremben, a Kosztolányi téren. Oda még könnyen odataláltunk, sétálgattunk, rájöttünk, hogy nem helyjegyünk van, úgyhogy futás befelé, kicsit hátulra tudtunk csak sajna leülni, de jó volt így is. Kaptunk Welcome drinket, ami, mivel Unicum esten voltunk, Unicum volt. Soha többet nem iszok ilyet.
Hadházi indította az estét, aztán jött Kőhalmi Zoli. Jó poénjai voltak mindkettejüknek, csak nem annyira lehetett hallani, mivel a szökőkút elött ültünk… -.- Kis szünet után megint jött Hadházi, majd KAP. Isteni az a pasi. Olyanokat mondott, hogy fájt a szám a végére. Hiába, mindig is Ő volt a legnagyobb kedvencem, tudok választani… :-)
Na, induljunk hazafelé lassacskán. Számla, fizetünk(620 ft volt 3 deci innivaló …), és indulás. Na igen, de merre? Hol a 86os megállója? A téren körbe vagy 10 megálló van, természetesen a 10. volt az, ami nekünk kellett. Hány óra is van? 11.15. Nagyszerű, akkor amit láttunk itt elmenni, az volt az este utolsó 86osa. Még szerencse, hogy felírtam egy lapra az éjszakai buszokat, amik nekünk megfelelnek. A 273-as a Móricz körtérről indul. Oké, gyalogoljunk oda. A barátnőmön magassarkú volt, tele lett a lába vízhólyaggal. Rajtam topánka volt, ami a ragtapasz ellenére marhára feltörte a sarkam. Na szóval gyalogoljunk… Sikerült odaérnünk, megnéztük, legalább a villamos jár-e még. Nem járt. Akkor buszmegállókeresés. Ott egy McDonald’s! Ugorjunk be, vegyünk két sajtburgert legalább, és kérdezzük meg, hol van a megálló. A srác, akinél rendeltünk, és aki felettébb helyes volt, nem tudta, de megkérdezte a kolléganőjét, ebből adódóan a férfi felettébb kedves is volt. A nő elmagyarázta nekünk, megköszöntünk, kimentünk, bolyongunk, nem találtuk. Megkérdeztünk még valakit, Ő mondta, hogy az 50 méterrel odébb lévő lesz az. Na jó. Odamentünk, leültünk. Jött 3 db 206os, ami nekünk természetesen nem volt jó. És végre megjött a 273as is, amiről tudni kell, hogy félóránként jár. Felszálltunk, kikerestük a táblán, hogy hol is kell leszállnunk, erre elindultunk a másik irányba. Mire rájöttünk, hogy nekünk nem ez az útvonal a legjobb, és lekászálódtunk róla, akkor kereshettük a másik megállót. Nagyon nehezen, de megtaláltuk. Akkor várjunk még egy olyan 27 percet… Elütöttük az időt, jött is a busz, nagyszerű, szuper, sálálálálá, és megláttuk a Kosztolányi teret ÚJRA. Barátnőmnél akkor szakadt el a cérna. Mentünk össze-vissza, és elhaladtunk a számunkra jó megálló mellett.
Na jó, vitt minket a busz, 24 megálló, Vasutastelep utca. Leszállásnál megkérdeztük a sofőrt, hogy a 996A jelzésű busz megállója merre van. Mondta, hogy ebben a megállóban, ni. Ó, köszönjük szépen, nagyon kedves, satöbbi, megnéztük, és ez ment az ellenkező irányba. Akkor keressük a másik megállót. Néztünk mindenfele, láttunk egy darab buszmegállót, az is használaton kívüli volt. Visszasétáltunk, mondtuk, ha nem találjuk meg a másik irányba menőt, és jön ez a busz, felszállunk, és körbemegyünk, minket nem fog érdekelni. Két cigány ott bókolt nekünk a nagy szájukkal a távolból, és kérdezték, hova tartunk. Mondjuk, a buszmegállót keressük. Lazán megmondták, hogy merre kell menni. Oda is találtunk, nagyszerű. Nem hazudok, ha azt mondom, hogy sacperkábé fél órát vártunk rá. Közben fáztunk, fogalmunk nem volt, hogy hol vagyunk, sötét volt, egy autóból kifütyültek nekünk, egy másik autó még meg is állt, nagymenősködtek kicsit az utasok, aztán végül is elmentek. Nálam akkor szakadt el a cérna. Én akkor megijedtem. Ha belegondoltam volna, rájöttem volna, hogy ugyan már, ezeknek csak a pofájuk nagy, de én akkor is megijedtem, bár nem mutattam.
És végre megjött a buszunk! Felkapaszkodtunk, eldöcögtünk Újpest Központig, onnan már sétáltunk hazafelé, méghozzá mezítláb. A f.szom fog abba a r.hadt cipőbe rohangálni…! Komolyan mondom, el fogom égetni.
Végre-valahára hazaértünk, fél háromra, ami azért vicces, mert konkrétan 11-kor jöttünk el az étteremből, és azóta próbáltunk hazajutni. De legalább túléltük. Mostmár tudjuk magunkról, hogy haza tudunk keveredni a 11. kerületből éjszaka.

 

Másnap mentünk a vonatállomásra, mert a barátnőmet kísértem el. A vonatot természetesen lekéstük. Volt egy szabad óránk, kiültünk a villamos várójába, és beszélgettünk, meg JVI-t énekeltünk. Többek között arról volt szó, hogy lényegében akármikor meghalhatunk, mert akár hazafelé megkéselhetnek minket, vagy felborul a busz, a vonat. Viccelődtünk, hogy úgy is van egy óránk, szálljunk fel a villamosra. Az egyik szerelvény feltűnően sokat várakozott a megállóba, mígnem egyszercsak megszólalt a vezető, hogy nem tudnak továbbmenni, mivel az előttük lévő villamos kisiklott. Megállt mögötte még egy, aztán még egy. Ijesztő… Bármikor meghalhatunk… Ha felszálltunk volna az előbbire, éppen a középső kocsira(az siklott ki), kitudja, mi történt volna velünk… Na igen, ezek után pillangókról meg kisvirágokról beszéltünk inkább. :-)
Bebattyogtunk a vonat várakozójába, leültünk, és a mellettünk lévő cigány csapat egyik embere kérdi, hogy nem tudjuk-e, melyik vonat megy Fótra. Nem tudtuk. Aztán megkérdezték, hogy van-e barátunk. Mondtuk, hogy van, mindkettőnknek. Nyomták még a rizsát kicsit, kérdezték, hol lakunk, de hamar otthagytuk őket inkább, úgyis mindjárt jön a vonata a barátnőmnek. Kicsit távolabb még beszélgettünk, felszállt a vonatra, és ment hazafele. Én kimentem, felszálltam a villamospótló buszra, majd hazagyalogoltam…
Mikor hazaért, felhívott, hogy minden rendben, él és virul, azonban anyuja kicsit bepipult ránk, így én sem megyek ki hozzájuk jövőhéten, és Ő sem jöhet hozzánk. Szandi anyu, bocsánat! o^.^o

 

Azt hiszem nekem is fel kéne hagynom most egy időre ezzel a „majd éjszakai busszal…!” szöveggel… Este 11-kor én már otthon akarok lenni és kész.

Ez a nap nem a mi napunk… Mi jöhet még ma?! Majd UI-ban megírom… :-)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

na igen

(KisKata, 2008.06.28 18:46)

Na igen... Nem szeretem a buszokat... :-)
Hidd el, én is örülök, hogy még ÉLEK. :)

buszmegálló

(Vikus, 2008.06.28 17:41)

Ugye, ugye Katám?! Azok a fránya buszmegállók... ;) :P Azért örülök, hogy ép bőrrel hazajutottatok :)