Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kutyám naplójából

2008.12.26

2007.11.22.

Kedves Naplóm!

Hát itt vagyok...egy családnál. Egyelőre jó sorom van, sok emberrel megismerkedtem, egész kedvesek. Mindegyik folyton simogat és becéz. Ennek ellenére azt mondják rám, hogy vacak vagyok. Pedig én igazán igyekszem jó lenni, természetesen viselkedek, teszem, amit jónak vélek, de úgy tűnik, ez nekik nem jó, nem elég, habár állandóan emelgetnek, szeretgetnek. Az első éjjel sírtam egy kicsit, mert ugyan nappal kedvesek voltak, de aztán egyedül hagytak egy dobozban, az étkezőben. Végül a lány kijött, próbált elaltatni, kedves volt velem, de csak visszament a szobájába. Ezt még eljátszottuk néhányszor, aztán már nem jött ki többet, és az idősebb nő vitt be magához. Második este már automatikusan ott volt a helyem, az idősebb nőnél. Mindent jól megnéztem magamnak, tetszik.

Reggelente elmegy otthonról mindenki, és csak én meg az idősebb férfi maradunk. Miért? És hova mennek?

Azt hiszem, itt az alvásidő, úgyhogy megyek is.    

 

2007.11.23.

Kedves Naplóm!

Nagyon jó itt, mindenki olyan kedves velem, mostmár nem vagyok vacak, hanem rambót mondanak rám. Kedves. :) Volt itt az óta a lány barátnőiből 3, mind nagyon kedves, emelgettek, dédelgettek, simogattak, én pedig megnyaltam és megszaglásztam őket. Elfintorodtak, de nevettek hozzá. Olyan aranyosak. :)

Megismertem még valakit, ma jött haza, fekete haja van, és ő is azonnal elkezdett dédelgetni. Olyan Engedékeny... :)

És, tudod, kedves napló, hogy mi a legjobb? Napközben az ölükben alhatok, és simogatnak. :)

Viszont nem szeretem, amit ad nekem az idősebb nő, az Etető. Valami Pedigree van ráírva a dobozra, de nekem nagyon nem ízlik. Viszont kaptam szalámit, meg kenőmájast, azok finomak.:) Csomószor tartanak elém valami nagy műanyag dobozt, ami kattan, néha villan is egyet, aztán pedig kicsit lejjebb néznek, és felkiáltanak, hogy de édes... Mindenesetre én nem bánom, amíg ezt mondják rólam. :) Sokszor belemozdulok, és akkor megint kattan az az izé. Hogy mi lehet...

 

2007.11.24.

Kedves Naplóm!

Ma fölemeltek és egy másik kutya elé vittek, ami teljesen olyan volt, mint én. Ugyanolyan pici, barna lógófülű és aranyos, és ha mozdultam, ő is velem mozgott. A gazdi, a lány meg csak tartott engem és mosolygott. Az a kutya meg engem nézett... Valamit akar tőlem.

Sokszor rám szólnak, de már nem rambót mondanak, hanem buksit. Az meg mit jelent? Ránéznek a fejemre, és azt mondják, hogy buksi. Lehet, hogy az azt jelenti, hogy fej? De miért mondják rám, hogy fej? Érthetetlen...
Van a szobában egy nagy, világító és hangos doboz, amin mozognak a dolgok. Láttam egyszer rajtuk kutyákat is, de nem olyanokat, mint én, hanem pici, néhol hiányos szőrűeket, akik nagyon magasan hordták az orrukat... Nem tudom, mit vannak úgy oda, úgy néznek ki a szőrtelen helyeikkel, mint egy uszkár. Komolyan, még a farkuk végén is ott egy szőrcsomó.

Ma belenyomták a pisimbe az orrom... Nem volt túl kellemes, de miért tették? Hogy oda kell pisilnem mostantól?

 

2007.11.25.

Kedves Naplóm!

A Gazdinak ma állítólag valami taj szám napja van. Vagy nem is, oltási napja! Nem, nem.... Születési napja? Nem... Neve napja? Igen, ez az, neve napja van!! De okos vagyok... ;)

A kezében voltam, és oda akart adni az Etetőnek, de az nem vett el, és leestem a fölre. Kicsit fájt, de már megszoktam, sokszor esem vissza, mikor megpróbálok fölugrani a kanapéra.

Megint belenyomták a fejem a pisibe. De hát én oda pisiltem! Sehova máshova! Azt is mondta az Ijesztő, az idős férfi, hogy a törülközőn jó, csempén rossz. ...és? Ez mire vonatkozik? Értelmetlen az egész...

Még egy emberrel megismerkedtem, de ő nem igazán szívlel. Szeretettel néz rám, de mindig azt mondja, hogy mennyek a közeléből. De persze nem megyek, csak azért is ott vagyok körülötte, szokjon csak meg a Titokzatos. :)

A Játszótárs ma egésznap játszott velem, ő a Gazdi nagynénje, azt hiszem. Nem, mégsem, nem ezt mondta. Az unokája? Nem. A testvére? Nem, mást mondott... A bátyja? Igeeeeen, Ő a bátyja a Gazdinak, a Játszótárs. Etető csak úgy hívja, Zolika.

Reggelente Etető mindig beenged Gazdi szobájába, én felugrom, és beimádkozom magam a takarója alá, ahol megtelepszem a jó melegben. Nagyon szeretem a meleget, sokszor beengednek a WC-be is magukkal, és mindig odahúzódom a cső alá, de amikor elkezd csobogni a víz, azt nagyon nem szeretem. Úgyhogy amikor már nyúlnak az után a virágos papírszerű valami után, már lököm is ki az ajtót és futok.

Érdekes, nem szeretik, amikor megnyalogatom az arcukat. Mármint Játszótárs szereti, Gazdi nagyjából tűri, még Engedékeny is, Etető nem nagyon, Ijesztő meg egyáltalán nem bírja, mindig lelök, és megint a fejemet emlegeti. De mit akar azzal, hogy buksi? Ilyet... Ja, meg mindig nyúl a fülem után, hogy hol a füle? Néha, amikor rossz vagyok, meghúzza kicsit, de egyébként meg csak játszani akar. Elszomorodna, ha nem reagálnék rá félelemmel, úgyhogy mindig hátrahúzom a fülem, na, örüljön.

Szeretek itt lenni, majd még holnap is írok. :)

 

2008.11.19.

Kedves Naplóm!

Csak most találtalak meg. Hihetetlen, mennyi minden történt azóta, hogy utoljára írtam! Kezdem az elején, körülbelül időrendi sorrendbe:

Kaptam egy valamit, ami puha és jó rágcsálni, a Család csak bocinak vagy tehénkének hívja. Elvették már néhányszor tőlem, mert valami gömb alakú apró sárga izék este ki belőle egy lyukon, de mindig visszaadták. :) Sok játékom van még, de ez a kedvencem, olyan aranyos. :)

Még mindig buksit mondanak rám, már kezdem megszokni. Olyan szinte, mintha a nevem lenne. Ijesztő is egyre kedvesebb, de ha rágcsálom a kezét vagy nyalogatom, azt még mindig nem szereti. Elnevezett Suvernyáknak, és mindig azon panaszkodik, hogy kiegyenesedett a fülem, pedig sokkal jobban szerette, mikor lelógott. Sajnálom, erről én nem tehetek...! Reggelente, ébredés után még néha olyan, de mindig visszaáll.

Levisznek sétálni! Olyan jó, mindig körbefutunk a háztömb körül, de messzebb nem visznek, mert mindig inkább fel akarok jönni. Annyira azért nem jó. :) Minden ember úgy jön felénk, mint aki meg akarja támadni a Gazdit, és mikor elkezdek ugatni(igen, ugatok! Régebben nem csináltam sűrűn), visszarántanak és megint a fejemet emlegetik. A többi kutyától félek, mert mindegyik meg akar szagolgatni, meg mögém mennek, de én vagy ugatok rájuk, vagy bebújok Gazdi lába mögé. És, képzeld, egyszer úgy éreztem, hogy az a kötelességem, hogy pisiljek, és mikor elvégeztem, megdicsértek. Jót csináltam! Úgy tűnik, azért nyomták bele régen a fejem, mert nem oda kell. Lehet, hogy már azt is értem, hogy mért mondták, hogy törülköző jó, csempe rossz.

Nőttem is, sokkal barnább vagyok már, és van egy csík a hátamon, ami világosabb, és állandóan azzal vacakolnak.

Volt néhány ünnep, és Gazdi tartott valamit a kezében, ami olyan fényes volt és sárga...de amikor odaugrottam, hogy megszagoljam és megnézzem közelebbről, nagyon fájt, ahogy hozzámért, hátraugrottam, Gazdi meg nevetett. Valahogy eltüntette, és megsimogatott, és valami olyasmit mondott, hogy nem kell félnem a tűztől, nem bánt, csak ne nyúljak hozzá, vagy nem is tudom... Szerencsére ez csak egyszer történt meg.

Viszont van egy gép, ami kb. hetente előjön, mindig zúg és morog és nagy és gonosz. Azt mondják, hogy nyugalom Buksi, és hogy nem kell félnem, de nem tehetek róla, amint meglátom, máris elkezdek ugatni és morogni rá, Gazdi felemel, elvisz és lefoglal, amíg az tovább zúg. Etető szerencsére mindig túléli. :) De én akkor sem bízok abban a dögben.

Van egy hely, ahova akkor visznek, amikor nagyon meleg van. Ilyenkor automatikusan kilóg a nyelvem és rögtön hidegebb lesz. Persze nem sokkal, csak amennyivel kellemes. :) Arra a helyre egy hatalmas, mozgó, zöld valamivel visznek, amiben mindig hányingerem támad, pedig próbálják a legjobb körülményeket biztosítani nekem. De mikor odaérünk, akkor van igazi Hawaii! Hatalmas, füves terület, meredek hegyoldal, homok, ami porzik utánam, friss levegő, és mehetek, amerre akarok. Mikor kiszállok a mozgó valamiből, végigrohanok az egészen, amíg ők kipakolnak. Aludni pedig egy nagy házban alszunk, én ugyan egy kis dobozban, mert az ágyba csak nagy ritkán engednek föl még otthon is, de takaros kis szobák vannak. És egyik nap, mikor Ijesztő fönt kapált a szőlőkordonnál, megláttam valami barnát, ami kicsit nagyobb nálam, de a fülei hasonló nagyságúak, csak hosszúkásabbak. Az elkezdett futni, nekem meg egyszer csak elindult a lábam utána, és felkergettem. Etető és Ijesztő csak ámélkodtak nagyban. :)

A napon feküdni imádok, Ijesztő mindig kinyitja a nagy melegben az erkélyajtót, és besüt a napocska, mire én odafekszem, ő meg nevet. :)

Az ágyra nem mehetek elméletileg egyedül, mert régebben mindig odapisiltem.

Eddig 4x(, és remélem többször nem,) elvittek egy emberkéhez, aki megszúrt valamivel a fenekem környékén, meg matatott a számban, mire én meg akartam harapni, de nem tudtam. Olyan rossz volt! De vagy Etető vagy Gazdi végig ott volt velem, fogtak, és bátorítottak. :)

Mikor hazajön valaki, általában levisz sétálni, mindenesetre én nagy ugrálásba kezdek, és annyira örülök, hogy szólok másoknak is. Ez úgy néz ki, hogy végigrohanok a lakáson, mindenkin keresztülfutok, de érdekes módon ők csak mosolyognak ezen.

Körülbelül ennyi, de korántsem mindenre emlékszem már. Megyek is, szia!

 

2008.11.20.

Kedves Naplóm!

Valamiért ma a szokottnál többet emelgetnek, és azt mondogatják közben, hogy egy éve vagyok náluk. Érdekes, én is így érzem, de én legalább 3 évnek fogtam fel. Örülök, hogy ilyen jó helyre kerültem. :)

 

2008.12.24.

Kedves Naplóm!

Bocsánat, nem volt időm írni, ugyanis már megint felállították azt a zöld magas valamit arra a barna magas valamire, és feldíszítették mindenféle világító meg finom meg zörgő hangokat kiadó(már ha egymásnak ütköznek) valamikkel, és sok-sok becsomagolt dobozkát tettek alá. Olyan jól néz ki. :) Ugyan nem tudom, mi ez, és hogy mi értelme van, de nagyon szép. :)

Kaptam ma egy új játékot, ami olyan, mint a gumikacsa volt, sípol, meg minden, és béka kinézete van. :) Rögtön letámadtam. :)

Ma mindenki azt mondja egymásnak, hogy Boldog Karácsonyt!, mire a másik elmosolyodik, szóval, Kedves Naplóm,

Boldog Karácsonyt! :)

 

2008.12.25.

Kedves Naplóm!

Ijesztő ma abból a békaszerűségből kivett valamit, és már nem sípol... :(

Ma is Boldog Karácsonyoznak, szóval, Boldog Karácsonyt Kívánok neked ma is!

Neked, akinek elmondhatom minden gondolatomat. Gazdival is megosztanám, de ő nem érti a nyelvem, és hogy mit akarok. Vagy lehet, hogy kiolvassa a szememből...?

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.