Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Michael Jackson - Jacko

2008.05.23

Kezdeném azzal, hogy fantasztikus hangja van.

Hiába, nem azért szeretjük, mert fekete volt, vagy mert átoperáltatta magát fehérré, ami, ha  szabad megjegyeznem, nem volt a legjobb döntése az életében. Jó, sötétebb bőrűként sem ő volt mindenki férfiideálja, de ez nem tett jót neki, emlékezzünk csak az orros incidensre.

Jacko méltán híres még egyedi mozgásáról is. Sok tehetség és még több gyakorlás kell, hogy egytől egyig tökéletesen leutánozza mindet. Van egy magyar ember, aki képes rá, de róla máskor írok, most Jackson a téma.

Hogy melyik is a leghíresebb száma? Na ezen vitatkozni lehet. „Csak” huszonkilenc CD-je jelent meg (bár ezek között van, ami egy-egy lemez felújított, újrakevert változata), de mindegyikről van egy, de inkább kettő, amit ismer az utca embere. Nekem személy szerint a Billie Jean a kedvencem, de ez csak a mostani álláspont, szinte hetente változik. Vagy ott van például a Smooth Criminal. Vagy a Dangerous. A Thriller. A Dirty Diana. A Beat it. A Cry. És még sorolhatnám.

Az egész a Jackson 5-val kezdődött. Vagy mégsem? Ugyanis Jacko és a testvérei apjuk hangszereivel játszottak, és mikor ezt az édesapa felfedezte, mondta nekik, hogy mutassák meg, mit tudnak. Nekik se kellett több, szerencsére. Michael világhíres zenész lett ennek köszönhetően. A testvéreiről most nem beszélek.

Csakhogy a Jackson család hetedik gyermeke elég nehezen viselte a rajongókat. A munkába menekült inkább, ez határozta meg felnőtt személyiségét.

Sok tinisztárral, főleg a mostaniakkal ellentétben nem kábítózott, Akkor. Ugyanis mindenki számára ismeretes, hogy 1993-ban perbe fogták pedofília és szexuális molesztálás miatt. Természetesen felmentették, hisz’ az ártatlanokkal általában így tesznek.

’94-ben összeházasodott Lisa Presleyvel, és nászút gyanánt ellátogattak hazánkba is. A válás után azért barátságba maradtak.

Új album, új film, új rajongók, új feleség(+2 gyerek, Michael és Paris), új beruházások. Az ezután következő néhány évet így lehetne nagyon röviden leírni.

Azonban az új évezred kezdete nem tartogatott neki új reményeket...

Se két Millenniumi koncert nem sikerült, se az Invicible album. Bár az utóbbihoz sok köze van a Sonynak is, később mégis úgy tűnt, rendeződtek a dolgok, ám ekkor magánéleti problémák jöttek, megint.  Újabb perek közepén találja magát, egyik két elmaradt koncert, másik a gyermeke veszélyeztetése miatt indult.

Jött egy változás, megint sikerek, rajongók hada, szerencsés időszak. De újra beütött a krach. 2003. novemberében egy kissrác megvádolta, hogy őt is molesztálja, mint anno a 13 éves gyermeket. Amikor azonban elkezdődött a per, és megjelentek az első tények, az ügy megítélése teljes fordulatot vett, majd minden vádpontban felmentették Michaelt.

Azóta eltelt majdnem 3 év, megint egyenesbe került a sztár. Lemezeladásai megnőttek, készül az új album és fellépés, dalait újra játsszák a rádiók és TV-k, javul a sajtója. Megérdemli.

 

El nem tudom képzelni, mit élhetett át. Hogy lehet hinni azoknak gyerekeknek, akiknek a tojáshéj még szinte a fenekükön van, akik azt mondják, hogy a Pop királya zaklatja őket? Jó, persze, lehetett volna igaz is, de kérem szépen, nem hinném, hogy akkor olyan nagy hévvel támogatta volna a gyermekalapítványokat. Akkor már mért nem őket molesztálta? Azok még kiszolgáltatottabbak is lettek volna, nem is tudtak volna pert indítani ellene (szerintem), akkor Jacko mért éppen két olyan srácot nézett volna ki, akik tudnak élni a törvényekkel?!

Felfoghatatlan.

Kicsit Cserháti Zsuzsáéra emlékeztet az élete. Mindkettejüknek hullámvölgyekkel van tarkítva. Mindkettejükért többszázezrek rajonganak. Mindkettejüknek elképesztő hangjuk van, ki is használnák, de sokszor, sok minden ellenük fordul.

Ők nem pazarolták el a tehetségüket.

Köszönjük meg nekik.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Na igen...

(KisKata, 2008.06.09 14:47)

Mégis a rajongók kerekednek felül, többen vagyunk, mások meg azért szidják, mert nem tudják elfogadni, hogy nagyot alkotott -fekete létére. De Őrá akkor is emlékezni fog mindenki, akármennyire is szidják. Jacko örök ;-)

Michael Jackson

(DCS, 2008.06.09 12:48)

Igen. Hiába ócsárolja mindenki- miközben ők is tudják, hogy nagyot alkotott -Jacko egy szenzációs figura, pop zene ide vagy oda ezt akkor is szívesen hallgatom.