Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dolhai -Fantasztikus- Attila

2008.05.24

Az a hang... Te jó Isten, az a hang... Valami elképesztő...

Nos, igen, Dolhai Attila. Mit is tudnék róla írni? Ez egy véleménynyilvánítós írás, de egy szóban benne van minden, ami Ő: Fantasztikus. Röviden és tömören. Sok sztárnak van egy idézőjeles harmadik neve, mint pl. Ganxsta „Döglégy” Zolee. Ő lehetne Dolhai „Fantasztikus” Attila. Csak így, egyszerűen.

Sokat nem tudunk a magánéletéről, de a legfontosabbakat mégis. Nem is baj, mindenkinek maradjon meg a házi tűzhely homálya a nyilvánosság elől. Azt azért elénk tárta, hogy van két tündéri lánya, és egy csodálatos felesége, legalábbis a nyilatkozataiból ez derül ki.

Ugyanúgy ismertem meg, mint Bereczki Zolit és a többi színészt: a Rómeó és Júlia DVD-ről. Ismeretes, hogy Attila alakítja a hősszerelmest. Véletlen?  Nem hinném. Eleve valami jóképű emberkét kellett berakni (egy szép nőhöz ez dukál), na de Ő a legjobb választás: tehetséges színész, tökéletes a hangja, sok százan rajonganak érte, és nem utolsósorban jóképű. Lehet ennél jobb? Nem. A második és a harmadik Rómeó (Száraz Tamás és Bálint Ádám) is nagyszerűen játszik (noha én még csak Tamással láttam, így most rá irányul inkább a következő pár sor, de Ádám se lehet rossz, róla csak a visszajelzések alapján írok), de az erősebb zajban elhal a hangjuk. Gondoljunk csak a második felvonás elejére, a Jogod nem volt c. dalra (sajna nincs rajta a hivatalos CD-n, pedig rettentő jó dal, ötvözve van benne a szemrehányás, a védekezés, az aggódás, a barátság, és még sokminden), ahol a főhősnek ki KELL hallatszania a többiektől, de ez sajna nem mindig sikerül Tamásnak, és állítólag Ádámnak se.

Most néztem meg csak ezt a dalt, hogy többet tudjak róla írni, és újra beleszerelmesedtem Attilába. Olyan rettentő hitelesen száll szembe a barátaival a szerelméért, és mindezt tökéletes mimikával, mozgással, és (természetesen) hanggal. Elképesztő ez a pasi.

Ugyan én még színpadon sajnos nem láttam, mert a Mozart!-ot Mészáros Árpád Zsolttal néztem meg, az Oltári srácokba pont beugrott Bálint Ádám, a Rómeóm meg mindkétszer Tamás volt, de szentül hiszem, hogy ott sem nyújt silányabb előadást, mint itthon az LG tévén.

Épp tegnap adták a Kálmán Gálát az egyik csatornán, ott Istvánként énekelt egy dalt a híres rockoperából egy kollégájával (róla is írni fogok). Na ahhoz tényleg kell hang. Nem egy könnyű dal, István és Koppány duettje, de mindketten isteniek voltak. A vívódó királypalánta, ha szabad így kifejeznem magam, gyönyörűen visszatükröződött.

Hogy egy kis rosszat is írjak (bár semmi kedvem hozzá), néha nem tudja kézben tartani a mozgás-koordinációját, azaz, nyersen: nem mindig tud táncolni. Persze mi ezzel együtt is szeretjük. :-) 

Az egyik csatornán fut egy műsor, aminek a 2. részében visszatérő éneklő volt, és eldalolta nekünk a Ciao Mariát, és Korda György örök slágerét, a Visszatérek ént is. Mindkettő nagyszerű volt, ámbár szerintem az előbbi nem annyira illet hozzá, nem adta ki a hangját kellőképpen.

Eztán megjelent második lemeze(az első az Ébredjen a Nap címet kapta, az is jó, csak picurit gyenge), amin romantikus olasz dalokat énekel magyarul. Mily meglepő: az is elképesztően jó lett! A dalok érzelmességéhez nagyszerűen társul (na mi?) a hangja. Bár némelyik szövege kissé csöpögősre sikerült, de ez nem ront az összhatáson.

„Nekem egy kell csupán: / a szépséges szabadság!” És nem a WC-be való bezártság. Emlékezünk? :-) Kár, hogy nem láttam élőben, de így, videón visszanézve is földön fetrengek tőlük.  :-) Hiába, nehéz abbahagyni a nevetést...

Remélem mindenki megbocsátja nekem, hogy a hangjáért jobban odavagyok, mint mondjuk az arcáért. Engem az fogott meg igazán: az a mély, lágy, simogató, de mégis férfiasan erős hang.

Maradjon meg még meg nekünk sokáig, és vigyázzon magára, tisztelt Dolhai „Fantasztikus” Attila!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.