Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bereczki -magyar Jacko- Zoltán

2008.05.23

Mikor ránéz az ember, egy magas vöröst lát. De ki is ez az ember valójában? Mi rejlik benne pontosan?

Tehetség. Energia. Tenni akarás. Kitartás. Lelkesedés. Nagyon kevés szóval így lehetne jellemezni.

Az általános információkat minden rajongó ismeri: Hol született, mikor született, hova járt iskolába, hol nőtt fel, milyen darabokban játszott, stb. De ez csak a felszín.

Amikor színpadra lép, felizzik a levegő, a szívek gyorsabban vernek, és mindenki tudja, itt most egy nem mindennapi ember van jelen. Amikor megszólal, mindenki csüng a szavain. Nevetnek poénjain, akár először, akár századszor hallják. De a legjobb, mikor elkezd énekelni. Ezt nem lehet szavakkal leírni, de én mégis megpróbálom.

Hallani lehet benne a mindent elsöprő energiát, jókedvet, érezni lehet a szikrákat, ami körülötte pattognak. A lassabb, érzelmesebb dalokat, mint az Alphaville Forever young-ját is olyan odaadással énekli, mint a Bee Gees Stayin’ Alive c.számát. Nem is beszélve mondjuk George Michael Faith, az ismert Disney rajzfilm egyik dala, a The lion sleps tonight, vagy a finn A-HA együttes Take on me daláról. Hát még amikor táncra perdül! Akár saját koreográfia, akár a Szombat esti láz John Travoltájára hasonlít, akár Michael Jackson örökzöld mozdulatait fedezzük fel benne, feltétlen és kifogyhatatlan lelkesedéssel mozog.  

Ezek most csak egy műsorból kivett nóták, amiket a nézők és a rajongók legnagyobb örömére Ő énekelt el nekünk, de az igazi hivatásában is derekasan helyt áll. Biztosan sokan látták már az anyaszínházában, a Budapesti Operettszínházban a Rómeó és Júlia musicalt. Ebben a darabban Mercutioként láthatja a nagyérdemű, és bizton állíthatom, még kollégái sem játszhatták volna el jobban. Aztán ott van a híres magyar királynéról és osztrák császárnéról készült előadás, amiben Ferenc Józsefet alakít. Nagyon szépen formálja meg a szerelméért (szinte) mindenre képes császárt. Ugyan egyszer mondta, hogy a Halál szerepére is vágyakozik, de szerintem az már nem ő lenne, bár biztosan nagyon jól megoldaná.
Látták már a Jövőre, Veled, itt! című darabot? Nem? Akkor most rohanjanak venni egy jegyet az első sorba a három hónappal később levő előadásra! Bizony, gyorsan fogynak ám a jegyek! Nemhiába, hisz’ fantasztikus!!! Maga a történet, hát még a szereposztás! A Raktárszínház sajátos, kicsike hangulata! Érdemes megnézi, nekem elhihetik.

Természetesen szót kell ejtenem a saját dalairól is, ami a Száz évnek keresztelt CD-jén szerepelnek. Ugyan 25 éves volt csak(azt hiszem), mikor megjelent, de már akkor nagyot alkotott. Egyelőre 2009 tavaszára van betervezve az újabb szólóalbuma.

Aztán ott van a feleségével, Szinetár Dórával készített közös lemezeik, amik a Musical Duett névre hallgatnak. Az elsőn még csak musical számok hallhatóak duettben, a másodikban már egy-egy filmzene és sláger is hallható. A 13 dallal megrakott CD-kkel nyugodtan indulhatnának egy országos turnéra, ha Dóri nem most ajándékozta volna meg egy kislánnyal.

Bereczki Zora Veronika nevű csöppség még 2007 végén született, de csak most nemrég láthatta a nép egy interjúban. Nem szeretnék a nyilvánosság előtt nevelni a picit, amivel teljesen egyetértek. Biztos vagyok benne, hogy remek szülőket kapott Zora ugyanúgy, mint Dóra első házasságából született, de Zolit az apujának tekintő Marci. :-)

 

Ez az ember annyira sokoldalú, hogy az már gömb.

 

Ugyanis van neki egy hivatalos oldala, amin a fórumon és a chat-en keresztül sok Zoli-rajongó megismerheti egymást, és a találkozást, ill. a bulit összevonva szokott lenni BZ Klub is. Ezen Zoli énekel, táncol, szórakozik, mi szintúgy. És végre megismerhetjük egymást a többiekkel. Fantörpikus élmény, ajánlom mindenkinek. :-)

Van még egy(mit egy? Száz!) jó tulajdonsága, hogy rendkívül közvetlen. Persze a többi színész és színésznő is, de most Róla írok. :-) Mikor kijön a művészbejárón, vagy akármeik fellépés végén találkozik vele az ember lánya(esetekben fia), legtöbbször kedvesen mosolyog, szívesen ad autogramot, beáll közös képre is, aztán a rajongó később áradozik, hogy milyen kedves és  aranyos, meg minden. Természetesen vannak rosszabb napjai is, és ha egy ilyet fog ki az ember első találkozásként, könnyen leírhatja magában. De ha nem adja fel, olyan élményekkel fog gazdagodni, hogy azonnal visszakerül a szíve csücskére, és nem mozdul onnan. :-)   

Hát, ennyi. Egy teljesen szubjektív vélemény, de remélem, nem csak az enyém. Próbáltam a legtöbb dolgot belevenni, de bizton állíthatom, még lehetne zengeni róla ódákat. Még egy ilyen ember nem létezik. Ha nem volna, ki kéne találni... :-)

 

„Ha a gond meggyötört, vígasztalt,
vidáman énekelt egy kis dalt,
megszólalt s én rájöttem,
hogy minden olyan szép!
Még most is hallom vidám énekét!„                                                     Szécsi Pál: Kismadár

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.